דרך הברזל – מגזין לתוכן מקצועי שמוביל אותך להגשמת היעדים.

מדרסים לריצה: הפחתת לחצים ומניעת פציעות

התאמת מדרסים לכפות הרגליים שלכם חייבת לקחת בחשבון את התנועה שלכם. כי הרי מדרסים נועדו לריצה ולהליכה! 
שתף

בזמן הליכה או ריצה, משקל גופינו מכפיל את עצמו פי שניים עד פי שש (תלוי במהירות) והעומסים להם נתונות כפות הרגליים הינם עצומים ויכולים להגיע לכ-117 טונות לקילומטר, תלוי בקצב הריצה ובמשקל הספורטאי. זאת הסיבה שספורטאים חובבים ומקצועיים כאחד זקוקים למדרסים מיוחדים שתוכננו במיוחד עבור תחום העיסוק שלהם.

העומס המופעל על כף הרגל במהלך הליכה וריצה מופעל בעיקר על העקב, שכן אצל רובם הגדול של הספורטאים נעשה המגע הראשוני עם הקרקע בחלק זה של הרגל. עובדה זו מגדילה אף יותר את הסיכון לפציעות ספורט ולגרימת נזק למערכת השלד והשרירים.

לנוכח הנתונים הללו, עולה הצורך בשימוש במדרסים מיוחדים במהלך עיסוק ב"ספורט מחזורי", כפי שנקראות פעילויות ספורט בהן חוזרים על תנועה אחת שוב ושוב במשך זמן ארוך.

4 סיבות טובות לשימוש במדרסים לריצה והליכה אינטנסיבית ומה זה נותן לכם?

הפחתת עומסים – מדרסים לריצה ומדרסים להליכה אינטנסיבית תורמים להפחתת המתח והעומס בשרירים ולמניעת פגיעות במערכת השלד והשרירים, הודות לבלימת הזעזועים הגבוהה המצויה במדרסים אלו.

בלימת זעזועים והעצמת ביצועים –  מדרסים לריצה ולהליכה מכילים חומרים בולמי זעזועים משמעותיים וברמה גבוהה מאוד. הם מסייעים בהפחתת הזעזוע המתרחש בעת ריצה והליכה אינטנסיבית במערכת השלד, מונעים פציעות ומעכבים עייפות השרירים במהלך הפעילות. הודות לבלימת הזעזועים, רף הביצועים עולה וזה חשוב מאוד לספורטאים.

הכנת הגוף לעומסים והגברת פעילות שרירים – בעזרת מדרסים לריצה, יכולים אצנים מקצוענים וחובבנים, להכין את גופם לעומסים המופעלים בריצה ולעורר פעילות של שרירים חלשים יותר שאינם פעילים כדרך קבע. 

הפחתת פציעות – עם מדרסים לריצה ולהליכה ניתן להפחית מקרים של פציעות ספורט, כמו עיקום הקרסול, מתיחת רצועת הפאשיה המפורסמת (פלאנטר פאשיטיס / דורבן העקב) ולדאוג לכך שתפקוד המפרקים השונים בזמן מאמץ יהיה תקין ככל שניתן. כמובן שדבר זה תלוי גם בנעליים אותן נועל הספורטאי. 

הכתבה באדיבות אבידור, המלווה את נבחרת סרויה: 

  • ניסיון של למעלה מ-80 שנה בהתאמת פתרונות הליכה וריצה
  • מעבדה ביו-מכנית חדשנית בה מתבצעות בדיקות ניתוח תבנית הליכה ופילוג לחצים בכפות הרגליים.
  • מתן המלצות מקצועיות מפרופ' משה איילון, מומחה לביומכניקה ומנהל המעבדה הביו-מכנית באבידור.
  • צוות מומחים בהכוונת הליכה (אורטוטיסטים) שיתאימו לכם בדיוק את הפתרון שאתם צריכים – מדרסים ו/או נעליים.
  • אחריות מלאה על השירותים והמוצרים.

לתיאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות לחצו כאן או התקשרו – *8343

שתף

לפרטים והצטרפות מלאו את הטופס

או התקשר אלינו: 052-5218932

כתבות נוספות במגזין

איך כדאי לשפר את האווירודינמיות ברכיבה בטריאתלון ולחסוך וואטים

לשיפור האווירודינמיות ברכיבה בטריאתלון ולחיסכון בוואטים, יש להתמקד בתנוחת גוף נמוכה וקומפקטית, שימוש בציוד מתאים כמו אופני נג"ש, גלגלים עמוקים וקסדה אירודינמית, והתאמת האופניים בצורה אופטימלית. בנוסף, בחירת צמיגים מתאימים ולחץ אוויר נכון בצמיגים מפחיתים התנגדות גלגול ומשפרים את היעילות. שילוב נכון של כל הגורמים הללו יאפשר רכיבה מהירה וחסכונית באנרגיה, מה שיתרום לשיפור הביצועים הכלליים בתחרות.

אופי האימונים בתחילת עונת הטריאתלון ואיש הברזל

תחילת העונה היא השלב שבו מניחים את היסודות לכל מה שיבוא בהמשך. אחרי תקופת מנוחה או ירידה בעצימות האימונים, המטרה היא לחזור בהדרגה לשגרת אימונים סדירה, לחזק את הגוף ולבנות בסיס אירובי מוצק לקראת ההמשך

נעלי רכיבה וכיוון נכון של הקליטים: מדריך לרוכבים

נעלי רכיבה הן אחד המרכיבים הקריטיים ביותר לנוחות, יעילות והעברת כוח מיטבית ברכיבה. אחד ההיבטים החשובים בהגדרת הנעליים הוא מיקום הקליטים (Cleats) – החלק שמחבר את הנעליים לדוושות. קביעת המיקום הנכון של הקליטים משפיעה ישירות על כוח הדיווש, היציבות, מניעת פציעות ותחושת הנוחות ברכיבה.

גלילה לראש העמוד